Eszköztár
140 Kezdőlap - Webszerkesztés - PHP - Nappalok és éjszakák
ujdomainek.hu

Nappalok és éjszakák

Mikor hol mi?

Feladat

Számos különféle műholdfelvételt lehet találni a neten, melyek azt ábrázolják, miként kel fel, vagy épp minként nyugszik a nap a Föld valamely területén. Az alábbiakban két ilyen képet láthatunk.


Pirkadat a Dunántúlon

Nyári este Európában

Ezek a képek felvetik a kérdést, hogy az év különböző időpontjaiban hol van éppen éjszaka, illetve hol van nappal. Ennek szemléltetésére akár youtube videokat is találhatunk, mint például az alábbiak:

 • Nappali illetve éjszakai területek világtérképe az év egyes hónapjaiban, Greenwich-i idő szerint délben: • A nappalok és éjszakák egy év alatt a Földön:  Ezek alapján készítsen bemutató programot, mely lehetővé teszi a nappal és az éjszaka demonstrálását az év egy adott napján annak egy adott időpontjában. Induljon ki az alábbi képből:  Eredményül a következő ábrához hasonló tartalmat állítson elő. Oldja meg, hogy valamilyen kezelőfelület segítségével meg lehessen határozni (változtatni) a látni kívánt dátumot, illetve időpontot.


  24 kérdés időről, óráról, naptárról

  Ön hány kérdésre tudja a választ?

 • előző oldal random oldal következő oldal


  2024-06-24 01:28:04 Admin Köszönöm, ha Ön lesz az első, aki megírja ide véleményét, észrevételét, kérdését ezzel a lappal kapcsolatban.
  Új hozzászólás:
  E-mail cím:


  Erre a címre küldjük ki a hozzászólás jóvá- hagyásához szükséges linket. Az e-mail címet sehol nem tesszük közzé.

  Név:


  Ez a név fog megjelenni az Ön hozzászólásai mellett.

  Mennyi tizennyolc + öt?
  Számjegyekkel írja be!  Ez a robotok beírása elleni védelem miatt szükséges ellenőrzés.


  © infojegyzet.hu, 2006. március