Eszköztár
94 Kezdőlap - Webszerkesztés - JavaScript - Amerikai mértékegységek
ujdomainek.hu

Amerikai

mértékegységek

Feladat

Amerikai filmekben gyakran hallunk számunkra kevéssé egyértelmű értéket jelentő mértékegységeket, mint pl. pint, gallon, uncia, font, hüvelyk, láb, yard, mérföld, vagy éppen Fahrenheit. De mennyit is jelentenek az ezekben kifejezett mennyiségek?
1. Az űrmérték - vagyis a térfogat

A USA-ban használt pint más mennyiséget jelent minden más ország hasonló nevű egységéhez képest. Az amerikai pint 0,473 liter folyadékot jelent. Ezek alapján elkészíthetünk egy átváltást megvalósító webes felületet:
pint liter
Az így kialakított formot az alábbi HTML kód jeleníti meg, illetve JavaScript kód üzemelteti: Megnyitás új ablakban

Nagyobb folyadékmennyiség mérésére a pint mellett a gallon is használatos. 1 gallon = 8 pint. A fenti minta felhasználásával készítsen webes felületet, mely lehetővé teszi az átváltást gallon és liter között!


2. A súlymérték

Angolszász környezetben gyakran használják élelmiszerek súlyának megadására az unciát. Az uncia angolul ounce, rövidítése: oz. 1 uncia 28,35 grammnak felel meg.

Az uncia nagyobb egysége a font, angolul pound. Rövidítése: lb, illetve lbs. 1 font = 16 uncia.

Az 1. pontban megvalósított feladat mintájára készítsen webes felületet, mely lehetővé teszi az átváltást uncia és gramm, illetve font és kg között!


3. A hőmérséklet

A tengerentúlon a hőmérsékletet Fahrenheitben mérik. Ennek az átváltása Celsius-fokba (illetve az ellenkező irányba) egy kicsit bonyolultabb egy osztásnál, vagy szorzásnál. Így kell számolni: Készítsen űrlapot, mely lehetővé teszi az átváltást a kétféle skála között!


4. A hosszúság, a távolság és a sebesség

Amerikában a hosszúságot illetve a magasságot hüvelykben (inch), és lábban (feet), a távolságot pedig yardban, és mérföldben (mile) mérik. a.) Készítsen űrlapot, mely lehetővé teszi az átváltást mérföld/óra és km/óra között!

b.) Készítsen űrlapot, mely meg tudja mondani, hogy a pl. 5 láb 11 hüvelyk - szokásos jelöléssel: 5'11" - magas ember hány cm-re nőtt? c.) Készítsen űrlapot, mely lehetővé teszi az átváltást bármely angolszász hosszmérték és a legáltalánosabb SI hosszmértékek (mm, cm, m, km) között!
előző oldal random oldal következő oldal


2024-06-20 15:33:10 Admin Köszönöm, ha Ön lesz az első, aki megírja ide véleményét, észrevételét, kérdését ezzel a lappal kapcsolatban.
Új hozzászólás:
E-mail cím:


Erre a címre küldjük ki a hozzászólás jóvá- hagyásához szükséges linket. Az e-mail címet sehol nem tesszük közzé.

Név:


Ez a név fog megjelenni az Ön hozzászólásai mellett.

Mennyi tizennégy + hat?
Számjegyekkel írja be!Ez a robotok beírása elleni védelem miatt szükséges ellenőrzés.


© infojegyzet.hu, 2018. október