59 Kezdőlap - Webszerkesztés - JavaScript - A 2 hatványai
ujdomainek.hu

A 2 hatványai

és a JavaScript pontossága

Mintapélda

Irassuk ki a 2 nemnegatív egész kitevőjű hatványainak értékét böngészőben, táblázatos elrendezésben! Az értékek kiszámításához használjunk JavaScriptet.Az alábbi képre kattintva tekinthető meg a megoldás egy lehetséges megvalósítása.
A megoldás során a hatványozáshoz itt most nem a Math.pow() függvényt alkalmaztuk, mert az aktuálisan kiírandó hatványértékhez mindig fel tudtuk használni az előző sor értékének a kétszeresét. Ezt azért volt érdemes megtenni, mert a szorzás minden programozási nyelvben gyorsabban végrehajtódó művelet, mint a hatványozás.

Kiegészítés

Folytassuk a táblázatot egészen addig, amíg ezt a JavaScript számítási pontossága megengedi. Egyúttal oldjuk meg, hogy a táblázat egy 3. oszlopában jelenítsük meg a számított értékeknek az informatikában alkalmazott prefixumokkal (előtagokkal) áttekinthetőbbé tett változatát is.A megoldás forráskódja a képre kattintva érhető el.
előző oldal random oldal következő oldal


2022-06-26 02:05:20 Admin Köszönöm, ha Ön lesz az első, aki megírja ide véleményét, észrevételét, kérdését ezzel a lappal kapcsolatban.
Új hozzászólás:
E-mail cím:


Erre a címre küldjük ki a hozzászólás jóvá- hagyásához szükséges linket. Az e-mail címet sehol nem tesszük közzé.

Név:


Ez a név fog megjelenni az Ön hozzászólásai mellett.

Mennyi tizenkettő + négy?
Számjegyekkel írja be!Ez a robotok beírása elleni védelem miatt szükséges ellenőrzés.


© infojegyzet.hu, 2005. április
Eszköztár