Eszköztár
45 Kezdőlap - Webszerkesztés - HTML - Könyvajánló
ujdomainek.hu

Könyvajánló

Személyiségfejlesztés fiataloknak

Feladat

Ha az iskolában nem csak a szépirodalom lenne kötelező olvasmány, akkor talán sokkal érdekesebb könyvek is eljuthatnának mindenki kezébe. De jelenleg sajnos sokan nem is tudják, hogy olyan könyvek is léteznek, amelyek éppen arról szólnak, hogy Az alábbi weboldal ilyen könyvekre igyekszik felhívni fel a figyelmet.
Az Ön feladata, hogy a meglévő formázatlan HTML oldalhoz készítsen CSS kiegészítést, amitől a weblap a fenti formában fog megjelenni a böngészőben. A forráskód HTML részén nem szükséges semmilyen változtatást végezni.

A formázatlan HTML forráskódot (mely tartalmazza a könyvek borítóképét is), illetve a szükséges kiegészítő képeket az alábbi linkekről töltheti le: Javasolt színkódok:
Mi ez a színkód?
Javasolt főbb méretek: Az alkalmazott színek, elrendezések minél inkább egyezzenek a fenti mintával.
előző oldal random oldal következő oldal


Eddig 6 hozzászólás van a témához:

2018-12-26 22:06 Viktor A book-icont nincs benne a formázott HTML forráskódban.Nem nagy dolog belerakni, csak ha már az a feladat hogy ne nyúljunk a html részhez akkor gondoltam szólok

2018-12-26 22:26 Bálint Valóban nincs benne, de nem is kell. Ugyanis az háttérkép, vagyis CSS-ben kell belerakni.

2020-05-30 09:00 Szöllősi Péter A HTML-ben nem a book-icon nincs benne, hanem az egyes könyvek képei vannak rosszul belinkelve. Hiányzik a nevük elől a 'https://infojegyzet.hu/webszerkesztes/html/konyvajanlo/' url. Muszáj beletenni a képek nevei elé a HTML-be hogy tényleg látszanak a borítóképek!!

2020-06-10 08:47 Bálint Szöllősi Péter, a feladat megfogalmazása szerint a HTML kódhoz nem kell hozzányúlni. Ez úgy oldható meg, ha letöltöd a képeket abba a mappába, ahol a HTML fájlod is van. Így nem kell a nevük elé az URL-be az útvonal.

2020-08-04 22:49 Anikó Sziasztok, tudna nekem adni egy kész megoldást?

2021-09-23 10:25 asdasd Hello, Kéne egy megoldás.
Új hozzászólás:
E-mail cím:


Erre a címre küldjük ki a hozzászólás jóvá- hagyásához szükséges linket. Az e-mail címet sehol nem tesszük közzé.

Név:


Ez a név fog megjelenni az Ön hozzászólásai mellett.

Mennyi tizennyolc + három?
Számjegyekkel írja be!Ez a robotok beírása elleni védelem miatt szükséges ellenőrzés.


© infojegyzet.hu, 2017. április