Eszköztár
361 Kezdőlap - Vizsgafeladatok - Monthy Python
ujdomainek.hu

Monthy Python

Adatbáziskezelés vizsgafeladat

Feladat

Valósítsa meg az alábbi feladatot SQL környezetben:


Forrásfájlok:


A feladat megoldására ajánlott időkeret:

25 perc
Ahhoz, hogy Ön ellenőrizni tudja munkaidejét, használhatja az itt található stoppert. Az órát Önnek kell elindítania, az idő számolását pedig szükség esetén bármikor szüneteltetheti. Az óra 25 perc után sem fog megállni - addig számol, amíg Ön le nem állítja. Viszont az idő 4/5 részének elteltekor diszkrét figyelmeztető hangjelzést fog adni, majd pedig az időkeret lejártával csipogni fog. A hangokat az alábbi hangszóró ikonokra kattintva előzetesen ki is próbálhatja.
  •   Figyelmeztető hang 20 perc után
  •   Csipogó hang az időkeret végén
Amennyiben nem szeretne hangjelzéseket hallani, akkor ezt kikapcsolhatja a stopperen.

előző oldal random oldal következő oldal


Eddig 5 hozzászólás van a témához:

2019-04-05 11:19 slakti Kedves Admin!
Nagyon sok segítséget jelent ez az oldal. Próbáltam ezt a feladatot is megoldani, de a forrásfájlok importálásakor hibaüzenetet kaptam.
Ugye az nem elvárás a vizsgán, hogy a hibákat javítani kelljen a forrásfájlban? Nincs meg valami más forrásból a két szükséges sql fájl?
Köszönöm a segítséget!

2019-04-05 18:44 Admin Kedves slakti!

Pontosan nem tudom, milyen hibaüzenetet ad Önnek a felület, így csak látatlanban tippelek: az az ötletem, ne importálással próbálja a phpMyAdminba bevinni a forrásfájlok tartalmát, hanem inkább vágólapon keresztül az SQL fül által adott szövegdobozba illessze be a források utasításait, és onnan futtassa őket.
A vizsgán valóban nem elvárás a forrásfájlok javítgatása, azoknak jónak kell lenniük.

2019-05-12 10:02 Gézaaa slatkti!

Az adminnak egy részről igaza van, gyorsabb is. Azonban ha mégis importálással szertnéd akkor nyisd meg a fájlt notepad++ban és válaszd a Kódolás/Átalakítás UTF-8 kódolásra menüpontot. Egyébként a jobb alsó sarokban látod, hogy milyen kódolásban van jelenleg az állomány.

2020-10-17 14:48 K.Szilvia Kedves Admin!

Érdekelne, hogy kötelezően megadják-e, hogy melyik adatbázist kell használni? Nekem könnyebb a MSSQL használata, ebben a feladatban jók a forrásfájlok ehhez, de a törpés mondjuk MySQL-es szintaxis-ban van. Azokat a sorokokat könnyebb volt átírni, ebben viszont rengeteg sor volt. Ilyenkor mi a teendő, van két fajta forrás, vagy akkor abban kell megírni, amiben van?
Köszönöm válaszát.
üdv
K.Szilvia

2020-10-18 18:53 Admin Kedves Szilvia!

Igazából hogy melyik adatbáziskezelőt kell használni, jellemzően nem azon múlik meg, hogy mit kérnek, hanem hogy a vizsgaszervező intézmény mit biztosít. Ezt velük kell leboxolni.

Ugyanakkor az utóbbi vizsgák alkalmával leginkább SEMMILYET. Ha megnézi ugyanis a közelmúlt vizsgafeladatait, akkor az látszik, hogy az adatbázis-kezelést teszt jelleggel, papíron kitöltve kérik számon. Ez nem jelenti azt, hogy már mindig így lesz, de per pillanat ez a trend.

Új hozzászólás:
E-mail cím:


Erre a címre küldjük ki a hozzászólás jóvá- hagyásához szükséges linket. Az e-mail címet sehol nem tesszük közzé.

Név:


Ez a név fog megjelenni az Ön hozzászólásai mellett.

Mennyi tizenkettő + kettő?
Számjegyekkel írja be!Ez a robotok beírása elleni védelem miatt szükséges ellenőrzés.


© infojegyzet.hu, 2018. október