Eszköztár
123 Kezdőlap - Webszerkesztés - PHP - Szavazás
ujdomainek.hu

Szavazás

Melyiket szereted?

Feladat

Készítsen online szavazást, melynek során négy lehetőség közül lehet választani. Gondoskodjon róla, hogy munkamenetenként csak egyszer lehessen voksolni. A szavazás állását egyszerű szövegfájban mentse el. Szavazás után jelenítse meg diagramon a pillanatnyi eredményeket.

Tipp a megoldáshoz

Az egyes válaszlehetőségekhez tartozó szavazatokat természetesen nem külön-külön fájlban célszerű elmenteni, hanem mindent egyetlen egyben. Ha ekképpen járunk el, akkor egy-egy új szavazat rögzítése még továbbra is a teljes fájl újraírásával oldható meg a legegyszerűbben: Az adatok fájlból való beolvasását több módon is meg lehet valósítani:

Weboldal-ötlet

Ha szeretnénk egy pénztermelő weboldalt létrehozni, fontos olyan témát választani, ami folyamatosan bevonzza a látogatókat, és fenntartja az érdeklődést. Ekkor keletkezik ugyanis értékesíthető reklámfelület. Ez természetesen akkor is működik, ha a tartalom történetesen egy kicsit trash. Nos, a fenti szavazásos feladatot érdemes lehet ennek tükrében továbbgondolni.
Vajon nem volna-e lehetséges pénztermelő oldalt építeni alapvetően a szavazás lehetőségéből kiindulva? Például ilyen primitíven egyszerű, ám érzelmeket kiváltó lehetőségek szerepelhetnének rajta:
tavasz
nyár
ősz
tél
Audi
BMW
Mercedes
Volkswagen
Horvátország
Olaszolrszág
Görögország
Spanyolország
FC Barcelona
Real Madrid
Arsenal
Manchester United
Szempontok lehetnek: Létezik már ilyen, vagy ehhez hasonló oldal? Miben lehetne másabb, vagy jobb egy saját készítésű változat? Abban biztosan, hogy a pénztermelő felülete az Öné lehetne ;)
előző oldal random oldal következő oldal


Eddig 1 hozzászólás van a témához:

2018-12-18 11:02 Levente Szavazz a Mákos Tésztára!
Köszi
Új hozzászólás:
E-mail cím:


Erre a címre küldjük ki a hozzászólás jóvá- hagyásához szükséges linket. Az e-mail címet sehol nem tesszük közzé.

Név:


Ez a név fog megjelenni az Ön hozzászólásai mellett.

Mennyi tizennyolc + kettő?
Számjegyekkel írja be!Ez a robotok beírása elleni védelem miatt szükséges ellenőrzés.


© infojegyzet.hu, 2008. január