Eszköztár
111 Kezdőlap - Webszerkesztés - PHP - PHPinfo
ujdomainek.hu

PHP info

a phpinfo() függvénnyel

Feladat

A PHP nyelv phpinfo() függvénye rengeteg hasznos információt ad vissza a PHP beállításainak aktuális állapotáról. Ez magában foglalja a PHP konfigurációs beállításait, a kiterjesztéseket, a PHP verziószámát, szerver és környezeti információkat, a PHP környezeti információit, operációs rendszer verziószámot, elérési utakat, php.ini beállításokat, helyi konfigurációs beállításokat, HTTP fejléceket, stb...

Mivel minden rendszer másképp van beállítva, a phpinfo() függvényt széleskörben használják a konfigurációs beállítások és az adott rendszeren létező előredefiniált változók vizsgálatára. Így a phpinfo() egy értékes hibakereső eszköz is, mivel az összes fontos környezeti adatot kiírja.

A függvény részletes bemutatása a PHP nyelv dokumentációjában az alábbi linken található: Fentiek kipróbálása céljából forráskód szerkesztő segítségével (pl. jegyzettömb, vagy Notepad++ programban) hozza létre, majd phpinfo.php néven mentse el az alábbi egyszerű PHP kódot:

	<?php
		phpinfo();
	?>
	
A létrehozott phpinfo.php fájlt töltse fel webszerverre, vagy helyezze el virtuális webszerverének megfelelő mappájába. (Virtuális webszerver használata esetén érdemes már eleve mindent az ehhez tartozó mappába menteni, és folyamatosan abban dolgozni.)

Ezt követően futassa a programot böngészőjében, vagyis írja be a böngésző címsorába az elmentett program elérési útvonalát és fájlnevét, például az alábbiak szerint:
http://localhost/sajatmappa/phpinfo.php
Az eredményként kapott képernyő áttanulmányozásával válaszolja meg a következő kérdéseket:
előző oldal random oldal következő oldal


2024-06-24 03:26:32 Admin Köszönöm, ha Ön lesz az első, aki megírja ide véleményét, észrevételét, kérdését ezzel a lappal kapcsolatban.
Új hozzászólás:
E-mail cím:


Erre a címre küldjük ki a hozzászólás jóvá- hagyásához szükséges linket. Az e-mail címet sehol nem tesszük közzé.

Név:


Ez a név fog megjelenni az Ön hozzászólásai mellett.

Mennyi tizenkilenc + három?
Számjegyekkel írja be!Ez a robotok beírása elleni védelem miatt szükséges ellenőrzés.


© infojegyzet.hu, 2008. február