Eszköztár
160 Kezdőlap - Webszerkesztés - MySQL - Ötös lottó
ujdomainek.hu

Ötös lottó

Mennyit nyersz, ha nem játszol?

Feladat

Azt tudjuk, hogy a lottó ötös esélye

1 : 43.949.268

De vajon mit jelent ez a gyakorlatban?

Magyarországon 1957. óta, vagyis több, mint 60 éve létezik lottójáték. Vajon ez alatt az idő alatt lehetett volna telitalálatunk egy fixen játszott számkombinációval? Vagy legalább a kisebb találatok és nyeremények fedezték volna a játékra fordított költségeinket?

A fenti kérdések megválaszolásához első lépésként keresse meg, és töltse le a Szerencsejáték Zrt. honlapjáról az eddigi összes nyerőszámot, és a hozzájuk tartozó nyeremények összegét. Ezt követően alakítsa a letöltött fájl adatait MySQL adatbázissá.

Ha kész van az adatbázis, készítsen webes felületet, mely lehetővé teszi öt megjátszott lottószám megadását, értelemszerűen 1 és 90 között. (Ügyeljen rá, hogy esetleges számismétlés esetén adjon figyelmeztetést a program.)

A megadott öt lottószám alapján vizsgálja meg és weboldalon mutassa be, milyen nyereményekre lett volna esélye, ha ezekkel a számokkal játszott volna a kezdetek óta! Válaszoljon az alábbi kérdésekre:
előző oldal random oldal következő oldal


2024-06-20 14:14:41 Admin Köszönöm, ha Ön lesz az első, aki megírja ide véleményét, észrevételét, kérdését ezzel a lappal kapcsolatban.
Új hozzászólás:
E-mail cím:


Erre a címre küldjük ki a hozzászólás jóvá- hagyásához szükséges linket. Az e-mail címet sehol nem tesszük közzé.

Név:


Ez a név fog megjelenni az Ön hozzászólásai mellett.

Mennyi tizennégy + négy?
Számjegyekkel írja be!Ez a robotok beírása elleni védelem miatt szükséges ellenőrzés.


© infojegyzet.hu, 2018. március