Eszköztár
101 Kezdőlap - Webszerkesztés - JavaScript - Utódállamok
ujdomainek.hu

Szovjet és jugoszláv

utódállamok

Mintapélda

A XX. századi Európa történelmében létezett két olyan, több mai országot is magába foglaló államszövetség, melyek a '90-es évek politikai változásai során felbomlottak, és területükön már "csak" az utódállamok léteznek tovább. E két ország a Szovjetunió és Jugoszlávia voltak.

Készítsünk webes felületet, mely felsorolja ezen utódállamokat, illetve megmutatja azok nemzeti zászlaját, és térképvázlatát.

A megvalósítás során használjunk select típusú párbeszédelemeket. Az első lista tartalmazza az egykori országokat, a második pedig a kiválasztott XX. századi ország mai utódállamait - tehát a második lista tartalma dinamikusan mindig igazodjék hozzá az első listában kiválasztott elemhez.

Az alábbi képre kattintva egy lehetséges megvalósítást próbálhatunk ki. A megoldás forráskódja a lenti képre való kattintással tekinthető meg.
A teljes megvalósítás (forráskóddal és képekkel) az alábbi linkről tölthető le.

Feladat

Bár a weblapon szerepeltetett föderációkhoz képest az 1993-ban szétváló Csehszlovákia nem több, hanem csupán két államra bomlott, kiegészítésként vegye bele ezt az országot is az első listába, és oldja meg, hogy annak kiválasztása esetén a második listában már Csehország és Szlovákia is megjelenjék, illetve kiválasztásuk eredményeként látható legyen az új országok zászlaja és kistérképe.
előző oldal random oldal következő oldal


2024-06-24 01:18:44 Admin Köszönöm, ha Ön lesz az első, aki megírja ide véleményét, észrevételét, kérdését ezzel a lappal kapcsolatban.
Új hozzászólás:
E-mail cím:


Erre a címre küldjük ki a hozzászólás jóvá- hagyásához szükséges linket. Az e-mail címet sehol nem tesszük közzé.

Név:


Ez a név fog megjelenni az Ön hozzászólásai mellett.

Mennyi tizenkettő + hat?
Számjegyekkel írja be!Ez a robotok beírása elleni védelem miatt szükséges ellenőrzés.


© infojegyzet.hu, 2008. február