Eszköztár
68 Kezdőlap - Webszerkesztés - JavaScript - Digitális óra
ujdomainek.hu

Digitális óra

a weblapon

Mintapélda

Készítsünk weblapra számjegykijelzésű (digitális) órát, óra:perc:másodperc mutatóval! Az óra alatt jelenítsük meg a mai dátumot is.
Az alábbi képre kattintva tekinthető meg a megoldás egy lehetséges megvalósítása.

Kiegészítés

Alakítsuk át az óra kijelzőjét a digitális óráknál szokásos 7 szegmenses látvánnyá. Törekedjünk az óralap esztétikus, élethű kialakítására.
Ennek megvalósításához betűkészlet használata helyett töltsünk le digitális számjegyeket tartalmazó képeket például a következő weboldalról: A bemutatott példában az oldal Plain Digital Green nevű karakterei kerültek felhasználásra - kiegészítve azokat egy üres (fekete) elemmel:A fenti megoldás kódjáért kattintsunk a lenti képre.

Feladat

Készítsen visszafele számoló órát, mely - zöld színnel írva - azt mutatja meg, hogy egy ma délután 16:30-ig tartó akciós vásárlási lehetőségből még mennyi idő van hátra. Oldja meg, hogy 16:30 után pedig - piros színnel írva - azt mutassa az óra, hogy mennyi idő van hátra a (másnap) reggel 8 órakor kezdődő újabb akcióig.

További feladat

Készítsen visszafele számoló órát, mely figyelembe véve az Ön iskolájának csengetési rendjét, megmutatja, hogy mennyi idő van még hátra a következő be- illetve kicsengetésig.

Az elkészítendő weblapon jelenjen meg az is, hogy aznap jelenleg éppen a hányadik tanóra zajlik, vagy - szünet esetén - következik.

Oldja meg, hogy az óra csak hétköznapokon működjön, hétvégeken (esetleg nyári szünetben) ennek megfelelő üzenetet írjon ki.
előző oldal random oldal következő oldal


Eddig 1 hozzászólás van a témához:

2017-12-11 08:52 Nagy Ákos a vissza számlálos óra nem műkődik nem írja ki a számot

Új hozzászólás:
E-mail cím:


Erre a címre küldjük ki a hozzászólás jóvá- hagyásához szükséges linket. Az e-mail címet sehol nem tesszük közzé.

Név:


Ez a név fog megjelenni az Ön hozzászólásai mellett.

Mennyi tizennégy + négy?
Számjegyekkel írja be!Ez a robotok beírása elleni védelem miatt szükséges ellenőrzés.


© infojegyzet.hu, 2006. november