Eszköztár
50 Kezdőlap - Webszerkesztés - HTML - Veszélyes állatok
ujdomainek.hu

Veszélyes állatok

Hány halálesetet okoznak évente?

Mintapélda

A kékgyűrűs polip mérge olyan erős idegméreg, hogy az állat és az ember találkozása szinte biztosan az ember kínhalálával végződik. A szarvas békés, és félénk állat. Sosem bántana embert. Mégis: a szarvas sokkal veszélyesebb az emberre nézve, mint a kékgyűrűs polip. Az előbbi miatt évente több mint 100 ember hal meg, az utóbbi viszont csak néhány embert ölt meg 100 év alatt összesen. Ugyanis az óceán sötét mélységeiben élő kékgyűrűssel gyakorlatilag sosem találkozunk, ellenben a szarvas gyakran berepül a szélvédőn.

Alapvető félelmeink vannak bizonyos állatokkal szemben, de ezek az érzelmek leggyakrabban indokolatlanok. Például rettegésünk képzeletbeli ranglistáján dobogós a cápa és a farkas, pedig ha lenne veszélyességi ranglista, még be sem kerülnének az első tizenöt közé. Olyan állatoktól félünk, amelyekkel esélyünk sincs találkozni, míg a jóval veszélyesebb fajokra szeretettel nézünk. Mindez pusztán kulturális hatás, amelyről a meséink, a könyvek, a filmek, és a média tehet. Pozitív és negatív beidegződések.

Vizsgáljuk meg tehát ennek megfelelően, mely állatok a legveszélyesebbek ránk nézve!

Interneten végzett kutatás alapján határozzuk meg az emberre ténylegesen veszélyt jelentő állatok listáját. Készítsünk weblapot, mely felsorolja, illetve pár mondatban bemutatja ezeket az állatokat.

Az alábbi képre kattintva egy lehetséges megvalósítást tekinthetünk meg.
A megvalósított példa HTML és CSS kódjai a következő linkek használatával mobileszközökön is megtekinthetőek:

A feladat összes állománya (forráskódok és képek) az alábbi linkről tölthető le. Letöltés után a tömörített állományt (ZIP fájlt) szükséges kicsomagolni. Ezt követően a feladat böngészőben megtekinthetővé válik, a kezőoldal neve index.html.

Feladat

Bizonyos fülek hiányosan megalkotott lapokra hivatkoznak. Töltse meg tartalommal ezeket a oldalak!
előző oldal random oldal következő oldal


2024-06-24 02:47:41 Admin Köszönöm, ha Ön lesz az első, aki megírja ide véleményét, észrevételét, kérdését ezzel a lappal kapcsolatban.
Új hozzászólás:
E-mail cím:


Erre a címre küldjük ki a hozzászólás jóvá- hagyásához szükséges linket. Az e-mail címet sehol nem tesszük közzé.

Név:


Ez a név fog megjelenni az Ön hozzászólásai mellett.

Mennyi tizennyolc + hét?
Számjegyekkel írja be!Ez a robotok beírása elleni védelem miatt szükséges ellenőrzés.


© infojegyzet.hu, 2017. január