Eszköztár
42 Kezdőlap - Webszerkesztés - HTML - Salzkammergut nagy tavai
ujdomainek.hu

Salzkammergut

nagy tavai

Feladat

Salzkammergut Ausztria egyik legszebb nyaralóhelye, ahol a tájat a magas hegyek pompája és a kristálytiszta tavak látványa uralja. A legkisebbeket is beleértve több, mint hetven tó található a környéken, ám a legnagyobbak akkorák, hogy megkerülni őket minimum 20, de akár 50 kilométernyi sétát, vagy kerékpározást is jelenthet. Ezek a következők: Készítsen táblázatot e tavak jellemzőinek összefoglalása céljából! A táblázatot az alábbi mintának megfelelő tartalommal és kialakítással végezze el. Utolsó oszlopként, összehasonlításul szúrja be a Velencei-tó jelzett adatait is.


Oldja meg, hogy a táblázat képeire kattintva az oldal fentebbi felsorolásában linkelt tartalmakhoz tudjon eljutni a látogató. A szükséges képeket innen töltheti le:


Tipp a megoldáshoz

A táblázat celláinak színezését értelemszerűen nem egyesével, mindegyiket külön-külön kódolva illik megvalósítani, hiszen egy kívánt utólagos módosítás esetén nem lesz mindegy, hogy hány helyen kell belenyúlni a kódba.
Az elegáns megoldás elkészítése az jelenti, ha a színbeállítást (az alapszíntől való eltérés megadását) az első oszlopra, az első sorra, illetve az utolsó oszlopra határozzuk meg CSS-ben - a megfelelő sorrendben. Ehhez az alábbi selector-okat célszerű használni: Akár ugyanez a megközelítés lehet érvényes a legeket tartalmazó, piros betűszínnel kiemelt cellák formázására is.
előző oldal random oldal következő oldal


2024-06-24 03:02:33 Admin Köszönöm, ha Ön lesz az első, aki megírja ide véleményét, észrevételét, kérdését ezzel a lappal kapcsolatban.
Új hozzászólás:
E-mail cím:


Erre a címre küldjük ki a hozzászólás jóvá- hagyásához szükséges linket. Az e-mail címet sehol nem tesszük közzé.

Név:


Ez a név fog megjelenni az Ön hozzászólásai mellett.

Mennyi tizenegy + öt?
Számjegyekkel írja be!Ez a robotok beírása elleni védelem miatt szükséges ellenőrzés.


© infojegyzet.hu, 2019. szeptember