Eszköztár
55 Kezdőlap - Webszerkesztés - HTML - Milyen a böngészőm?
ujdomainek.hu

Milyen

a böngészőm?

Jegyzet

A HTML5 és a CSS3 jó sok újdonságot magába foglal a korábbi változatokhoz képest. Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy az általunk használt - akár rendszeresen is frissített - böngészők ezen újdonságokat már mind tudják. Márpedig ha webfejlesztőként mi a legnagyobb újdonságokat is előszeretettel írjuk bele a kódunkba, miközben a böngészők még nem teljesen ismerik azt, akkor gyakorlatilag épp a kívánt nagy újdonságunkból nem lesz sok minden látható a felhasználók számára. Ez az oka annak, hogy muszáj tudnunk, mit tudnak az egyes böngészők, sőt azok egyes verziói.

De honnan lehet tudni, hol tartanak, mit tudnak a böngészők? Ebben az alábbi két weboldal különösen a segítségünre lehet: A beszédes címek teljes egészében elárulják a lényeket: Az értékelések természetesen a mobiltelefonok böngészőit tesztelve is érvényes eredményeket produkálnak.

Nézzük mindezek fényében, mit tud ez a böngésző először HTML, majd lentebb CSS tekintetében:


Tipp

Nyissa meg ugyanezt az oldalt más böngészőkkel is! Nézze meg, hogy azok a böngészők milyen minősítéseket kapnak a két tesztelés eredményeként!

Érdekesség

A Legek a neten - akkor és most című oldalon azt is megtudhatja, hogy az internet egyes korszakaiban melyek voltak a legnépszerűbb böngészők, és hogy hogyan alakult ki a mai sorrend.
előző oldal random oldal következő oldal


2024-06-24 01:17:32 Admin Köszönöm, ha Ön lesz az első, aki megírja ide véleményét, észrevételét, kérdését ezzel a lappal kapcsolatban.
Új hozzászólás:
E-mail cím:


Erre a címre küldjük ki a hozzászólás jóvá- hagyásához szükséges linket. Az e-mail címet sehol nem tesszük közzé.

Név:


Ez a név fog megjelenni az Ön hozzászólásai mellett.

Mennyi tizennyolc + öt?
Számjegyekkel írja be!Ez a robotok beírása elleni védelem miatt szükséges ellenőrzés.


© infojegyzet.hu, 2020. október