Eszköztár
37 Kezdőlap - Webszerkesztés - HTML - CSS Zen Garden
ujdomainek.hu

CSS Zen Garden

a CSS dizájn szépsége

Mintapélda

A CSS Zen Garden oldalt azzal a céllal hozta létre a kanadai Dave Shea, hogy a CSS-t, mint a webdizájn eszköztárát ezen keresztül szemléletesen mutathassa be. Az oldal lényege, hogy ugyanazt a HTML weblapot jeleníti meg több mint 200 különböző dizájnnal megvalósítva - vagyis csupán a CSS állomány (és természetesen a dekorációs képek) cseréjével.

Az alábbiakban néhány példa található ezek közül. Érdemes megfigyelni, hogy a látványbeli különbözőség ellenére minden weblap szövege teljesen ugyanaz.A CSS Zen Garden oldal dizájnjait azonban nem az oldal kitalálója alkotta, hanem lelkes dizájnerek a világ legkülönbözőbb pontjairól. Ugyanis az egyre gyarapodó dizájnok közé bárki kérheti a saját változatának felvételét. A követelmény az, hogy míg a stíluslap (CSS fájl) tetszőlegesen módosítható, addig a HTML fájlon semmit nem szabad változtatni.

Saját változat elkészítéséhez le kell tölteni a minta HTML és CSS fájlokat, majd saját gépen el kell készíteni az új alkotást. Miután elkészült a remekmű, azt fel kell tölteni egy saját webszerverre. Ezt követően ezen a felületen el kell küldeni az oldal linkjét elbírálásra. Ha az ekképpen beküldött dizájn is tetszeni fog a CSS Zen Garden üzemeltetőinek, akkor saját oldalukra is fel fogják azt tölteni új változatként.
előző oldal random oldal következő oldal


2024-06-24 01:49:47 Admin Köszönöm, ha Ön lesz az első, aki megírja ide véleményét, észrevételét, kérdését ezzel a lappal kapcsolatban.
Új hozzászólás:
E-mail cím:


Erre a címre küldjük ki a hozzászólás jóvá- hagyásához szükséges linket. Az e-mail címet sehol nem tesszük közzé.

Név:


Ez a név fog megjelenni az Ön hozzászólásai mellett.

Mennyi tizenöt + hét?
Számjegyekkel írja be!Ez a robotok beírása elleni védelem miatt szükséges ellenőrzés.


© infojegyzet.hu, 2017. április