Eszköztár
367 Kezdőlap - Vizsgafeladatok - Szoftverfejlesztő gyakorlati vizsga mintafeladatok
ujdomainek.hu

Gyakorlati vizsga

mintafeladatok

Feladat

Az elmúlt évek során a programozói képzések a szakképzés különböző változataiban - a jogszabályalkotók fantáziájának köszönhetően - rendkívül változatos elnevezések alatt léteztek. Évjárattól függően végeztek már a bizonyítványuk alapján szoftverfejlesztők, számítástechnikai programozók, webprogramozók, webmesterek, az aktuális elnevezésnek pedig a régmúltat idézve ismét a technikus számít. És mindemellett az egyes vizsgarészek - vagy más időszakokban modulok - további talányokat rejtő, a tanulók, a szülők, és a munkáltatók számára egyaránt teljesen követhetetlen elnevezéseit még nem is soroltuk.

A káosz érzése azonban nem sokat változtat azon a tényen, a vizsgázóknak a képzés végén mindig is szükséges volt megoldaniuk egy, vagy több gyakorlati feladatot. A gyakorlati feladatok sajátossága, hogy ezeket mindig a képző intézmények állították, illetve állítják össze. Ennek megfelelően gond nélkül előfordulhat több helyen is, hogy míg az elnevezések változtak, addig a vizsgafeladatok kihívásai - a jogszabályi lózungok és formalitások mellett a szakmai elvárások fejlődését is követve - ugyanazon alapötletek mentén fogalmazódnak.

A vizsgázó szemével nézve mindez azért lehet érdekes, mert attól, hogy a feladatok esetleg még évekkel ezelőtt egy korábbi rendszerben, más elnevezés alatt voltak vizsgafeladatok, mind a mai napig kiváló gyakorlási lehetőséget jelenthetnek a most soron következő vizsgázók számára is.

Ezen lap célja éppen az, hogy az alábbiakban bemutasson néhány korábbi vizsgafeladatot, illetve feladattípust, melyek tehát a gyakorlás célját szolgálhatják.

Szoftverfejlesztő

Komplex alkalmazás készítése Webalkalmazás készítése

Szoftverfejlesztő

Komplex alkalmazás (szoftver) készítése
A feladatokhoz tartozó forrásfájlok nem állnak rendelkezésre. A feladatok jellege ettől függetlenül megismerhető, saját forrásfájlok létrehozása esetén pedig a készített programok is kipróbálhatóak.

Webprogramozó

Online adatbázisok konfigurálása, menedzselése Programszerkezetek, objektumorientált programozás Webes publikáció, interaktív weboldalak szerkesztése, kliens és szerver oldali programozás


előző oldal random oldal következő oldal


Eddig 1 hozzászólás van a témához:

2024-05-25 13:35 Tóth Sándorné A 2_DUF könyvtárban lévő anyagok nem elérhetőek.
Új hozzászólás:
E-mail cím:


Erre a címre küldjük ki a hozzászólás jóvá- hagyásához szükséges linket. Az e-mail címet sehol nem tesszük közzé.

Név:


Ez a név fog megjelenni az Ön hozzászólásai mellett.

Mennyi tizenhét + nyolc?
Számjegyekkel írja be!Ez a robotok beírása elleni védelem miatt szükséges ellenőrzés.


© infojegyzet.hu, 2021. május