Eszköztár
21 Kezdőlap - Internet - Hackerkedés
ujdomainek.hu

Hackerkedés

Próbálja ki!

Feladat

Hacker, vagy cracker?

Nagyon nem mindegy!

A hacker, tudását felhasználva biztonsági hibákra hívja fel a figyelmet, megelőzve ezzel a hibában rejlő veszélyeket, pl. a rosszindulatú betörési kísérleteket.

A cracker a rendszereket feltörve, azokba jogtalanul behatolva adatokat szerez meg és használ fel elsősorban anyagi javakért, másokat megkárosítva.

Szinte mindenki szeret elgondolkodni rajta: "Vajon milyen hacker lenne belőlem?" Pedig ezen nem csak gondolkodni lehet, ezt ki is lehet próbálni. Hiszen éppen erre való a HackerTest.net nevű oldal.

A HackerTest.net egy hackerkedésre alkalmas szimulációs weboldal, melyen bárki kipróbálhatja hacker-tudását. A játék 20 feladatból áll, melyek lépésről lépésre egyre nehezednek. Feladatonként, vagyis oldalanként egy-egy jelszót kell feltörni, vagy kulcsszót megtalálni, hogy eljussunk a következő oldalra, a következő szinthez. A feladatok megoldásához webes ismeretekre van szükség, vagyis praktikusan az egyes oldalak forráskódjából kell kiindulni.

Törje fel! Indulhat a játék?

Hányadik szintig sikerült eljutni? Meg volt mind a 20? Vagy nem teljesen? Ha még szeretne fejlődni, segítséget jelenthetnek a következő oldalak. Mélyedjen bele a weblapok világába!
előző oldal random oldal következő oldal


Eddig 1 hozzászólás van a témához:

2023-07-24 10:38 András köszönöm sokat tanultam
Új hozzászólás:
E-mail cím:


Erre a címre küldjük ki a hozzászólás jóvá- hagyásához szükséges linket. Az e-mail címet sehol nem tesszük közzé.

Név:


Ez a név fog megjelenni az Ön hozzászólásai mellett.

Mennyi tizenhat + négy?
Számjegyekkel írja be!Ez a robotok beírása elleni védelem miatt szükséges ellenőrzés.


© infojegyzet.hu, 2019. november