Eszköztár
4 Kezdőlap - Hogyan?
ujdomainek.hu

Hogyan?

Jöhet a kemény munka

Jegyzet

Az első két alapkérdés az volt, hogy  Miért?  és  Mit? 
Ha megvan a cél, és megvan az ötlet is - bár ez utóbbi akár még rá is érhet -, akkor érdemes lehet a Hogyan?-ról beszélgetni.

Hogyan kell weboldalakkal pénzt keresni?

Első lépésként picit jobban meg kell ismerni az internet működését, mint ahogyan azt általában felhasználói szinten az emberek teszik. A technikai sajátosságokon túl meg kell érteni azt a szemléletmódot, melynek során már látjuk, hogyan mozgatja az internet a pénzt. Másként fogalmazva: meg kell érteni, hogy miből van pénz az interneten.

Hogyan lehet pénzem az interneten?

Nagyon leegyszerűsítve: a reklámbevételekből. Ehhez "csupán" az kell, hogy legyen Önnek egy nagy nézettségű weboldala, ahol a nézettségnek köszönhetően értékes reklámhelyek keletkeznek. E reklámhelyeket ki tudja adni különféle hirdetőknek, akik az interneten szeretnének hirdetni. A kihelyezett hirdetések után fog Ön - különböző konstrukciók keretében - jövedelemhez jutni. Nyilván minél nagyobb az Ön oldalának látogatottsága, annál nagyobb potenciális jövedelemre van lehetősége szert tenni. Ha több weboldala van, akkor mindez többszörösen igaz. Weboldal Nézettség Reklámhely Reklámok Bevétel Példaként nézze meg a világ legnagyobbjait, illetve néhány magyar oldalt is.

Hogyan készíthetnék weboldalt?

Ehhez meg kell tanulni néhány nyelvet az internet világából.
 1. A web nyelv a HTML. Ezzel tudunk tartalmakat megjeleníteni egy-egy internetes dokumentumban.
 2. A weboldalak dizájnjáról a CSS gondoskodik. Ezt a nyelvet is ismerni kell, mert nem mindegy, hogy néz ki az oldal, amit készítünk.
 3. Meg kell tanulni programozni. Ez teszi ugyanis lehetővé, hogy ne csak tartalomközlő felületeket alkothassunk, hanem olyan felületeket is, melyen az oldalunk látogatói is hozzátehetnek a tartalomhoz. Ha jól belegondolunk, ma már a legtöbb oldal olyan, hogy a tartalmat nem az oldal gazdája gyártja, hanem a felhasználók. Ilyenek pl. a közösségi oldalak, a hirdető oldalak, a társkereső oldalak, a fórumok... szóval a legnagyobbak, a leglátogatottabbak. Ehhez pl. JavaScriptre, PHP-ra van szükség.
 4. Meg kell tanulni adatbázist kezelni, hiszen a felhasználók által létrehozott tartalmakat valahol tárolni kell. Erre kellenek az adatbázisok, illetve az adatbáziskezelő nyelvek, mint amilyen a MySQL.
E nyelvek megismerését segíti a Webszerkesztés című nagy fejezet.

Való mindez nekem?

 • Ez egyáltalán nem biztos. A nagy szabadság ellenére sem minden embernek való az a fajta munka, amikor hosszú órákat, de inkább napokat-heteket-hónapokat kell a gép előtt ülve kódolni, kódolni, és kódolni - és közben rengeteget gondolkodni. Nem azért, mert ez unalmas, vagy monoton, hiszen egy idő után minden munka többé-kevésbé ugyanolyan. Hanem azért, mert ide nagyon sok önfegyelem, elszántság, önuralom, belső motiváció kell - hisz nem liheg a nyakunkon a főnök, aki hajt minket. Ha valaki csak külső motiváció és nyomás hatására tud eredményes lenni, akkor a programozás valószínűleg neki nem való.
 • A másik fontos tényező a személyiségtípus. Egy introvertált ember sokkal könnyebben mélyül el a saját világában, munkájában, társaságában, mint egy extrovertált, akinek emberekre, társaságra, beszélgetésre, pörgésre van szüksége. Ha Ön introvertált személyiségtípus, akkor e munka tekintetében szerencsésebb helyzetben van.
  Ha Ön extrovertált, ám szeretné ugyanazokat az előnyöket élvezni, amik a programozással megadathatnak (kötetlen munkaidő, helyszíntől független munkavégzés, korlátlan kereseti lehetőség), akkor Ön egy igényes bloggal, tartalmas Instagram oldallal, videó csatornával, egy network marketingben való részvétellel, MLM üzlet építésével - illetve ezek kombinációjával - való­színűleg sokkal sikeresebb lehetne.
 • A Személyiségteszt című oldalon letesztelheti önmagát extrovertáltság-introvertáltság tekintetében is.
 • Hogyan érdemes használni az infojegyzet.hu oldalt?

  Bár az infojegyzet.hu egy internetes honlap annak legfőbb sajátosságával - miszerint tetszőlegesen lehet benne ugrálni a lapok között -, valójában tankönyvként, munkafüzetként is használható, hiszen egyrészt találhatóak benne
  • jegyzetek
  • mintapéldák
  • feladatok
  melyek rendre a fenti jelöléssel kerülnek megkülönböztetésre; másrészt az oldalak számozottak (ld. jobb felső sarokban), lapozgathatóak és tartalomjegyzék is található hozzá, vagyis sorrendben is feldolgozható. A honlap jelenleg 375 oldalt tartalmaz. A lapozás nemcsak az oldal jobb felső sarkában található és navigációs elemekkel, hanem (számítógépen) a numerikus billentyűzet és gombjaival is lehetséges. Az egyes lapok az oldalszám segítségével rövid linkeken is elérhetőek, pl.
  infojegyzet.hu/72

  Hogyan kezdjek bele a tanulásba?

 • Először hangolódjon! Nézzen meg egyet-néhányat a Videótár filmjei közül. Csiszolja logikáját a Google állásinterjú kérdéseivel, vagy a Gondolkodnivaló képes fejtörő feladatokkal, mert szüksége lesz rá.
 • Aztán csapjon bele: ismerkedjen meg az internettel kicsit másképp is, mint talán eddig tette. Majd jöhet a munka igazán produktív része, a Webszerkesztés.

 • Hogyan legyek mindehhez kellőképpen motivált?

  Ha a motivációhoz nem ad kellő löketet a  Miért?  kérdéseivel foglalkozó oldal, akkor érdemes lehet akár újra és újra visszatérni a  Motiváció  című lap mondanivalójához.

  És ha kérdésem támad tanulás közben?

  Nyilván az interneten mindenre található megoldás. De ha célirányosan egy-egy oldalhoz kapcsolódóan van kérdése, ezt minden jegyzet, mintapélda, vagy feladat alatt megírhatja. Ha pedig kifejezetten az oldal szerkesztőjének szeretne írni, akkor ezt a Profil oldal alján teheti meg.

  És ha inkább másnak szeretnék pénzért weboldalt készíteni, mennyiért vállaljam el?

  Ez egy nagyon súlyos kérdés, amire nehéz röviden válaszolni. Meglepő lehet, de elsősorban nem a bemondott összeg nagyságától függ, hogy lesz-e munkánk, vagy sem, hanem attól, hogy meg tudjuk-e védeni az általunk mondott összeget. Ehhez azonban olyan ajánlatot kell készítenünk, ami messze nem csupán az árról szól, hanem sokkal inkább igazolja hozzáértésünket, és bizonyítja, hogy jobbak vagyunk, mint az olcsóbb konkurencia.
  • Először is pontosan le kell tisztázunk, mit szeretne a megrendelő.
  • Fel kell hívnunk a figyelmét olyan dolgokra, amikre valószínűleg nem is gondol. Jellemzően ilyen például az admin felület.
  • Meg kell tudnunk becsülni a vállalt munka munkaidőigényét a képességeink függvényében.
  • Egyeztetni kell olyan részletekről, mint pl. domain név bejegyzés, tárhely bérlés, adatbázisfeltöltés, az oldal beindításához tartozó marketing tevékenység, illetve az indulást követő folyamatos karbantartás, üzemeltetés kérdései.
  • Alternatívákat, vagyis választási lehetőségeket kell kínálnunk az ügyfélnek.
  • Beszélni kell határidőkről, és ezek függvényében a fizetés egyes részleteinek ütemezéséről.
  • Ügyelni kell az árajánlat meggyőző formátumára, külalakjára, nyomtathatóságára.
  Mivel tehát ez egy sokrétű kérdéskör, érdemes erről részletesen olvasni az alábbi linken: Hogyan készítsünk ütős árajánlatot?


  előző oldal random oldal következő oldal


  2024-06-24 02:47:15 Admin Köszönöm, ha Ön lesz az első, aki megírja ide véleményét, észrevételét, kérdését ezzel a lappal kapcsolatban.
  Új hozzászólás:
  E-mail cím:


  Erre a címre küldjük ki a hozzászólás jóvá- hagyásához szükséges linket. Az e-mail címet sehol nem tesszük közzé.

  Név:


  Ez a név fog megjelenni az Ön hozzászólásai mellett.

  Mennyi tizenöt + kilenc?
  Számjegyekkel írja be!  Ez a robotok beírása elleni védelem miatt szükséges ellenőrzés.


  © infojegyzet.hu, 2020. május