Eszköztár
7 Kezdőlap - Ajánlott olvasmányok
ujdomainek.hu

Ajánlott olvasmányok

avagy mit érdemes tényleg elolvasni?

Jegyzet

Sokan, sok helyen megfogalmazták már, hogy az iskolai irodalom órákon nem olyan könyveket adnak a kezünkbe elolvasásra, ami a legtöbbünknek felkeltené az érdeklődését, és megszerettetné velünk az olvasás élményét. Ebből adódóan aztán hajlamosak lehetünk azt hinni magunkról, hogy nem szeretünk olvasni - pedig csupán annyi derült ki, hogy azokat a könyveket nem szeretjük olvasni.
Na jó, legyünk korrektek: nyilván vannak olyan tanulók, akik azokat a könyveket is szeretik. De ők meg valószínűleg nem sűrűn látogatják az infojegyzet.hu oldalt, mert egészen más az érdeklődésük.

Ám ahogyan azt a Motiváció című oldalon is láthattuk, a könyveket nem csupán a szépirodalmi művek és a regények jelentik, hanem olyan művek is, amik teljesen kimaradnak a magyar nyelv és irodalom oktatásából. Amik számunkra sokkal érdekesebbek lehetnek, azok a következők: Hosszan lehetne sorolni e témákban azokat a szinte kötelező alapműveket, illetve aktualitásokat, amik elvezethetnek minket oda, hogy megfelelő önismerettel, önbecsüléssel, gondolkodásmóddal, célokkal, tervekkel és szokásokkal felvértezve élhessünk egy olyan életet, amelyeknek a legfőbb kereteit mi magunk tudjuk meghatározni.

Ugyanakkor a téma óriási kínálatából kiragadni néhány kötetet, vagy akár meríteni belőlük egy-két tucatnyit is, több problémát is felvetne: Ám a helyzet az, hogy a fejlődésünket segítő könyveket elég jól meghatározható kiadói kör jeleníti meg. Vagyis ha választani szeretnénk magunknak könyveket, akkor nem kell mást tennünk, mint e könyvkiadók aktuális kínálatát áttekinteni. Éppen ezért a folytatásban olyan könyvkiadókkal találkozhatunk, amelyek valóban a fentebb felsorolt műfajban kínálnak számunkra könyveket.

Érdemes szem előtt tartani, hogy könyvet beszerezni a legolcsóbban általában közvetlenül a kiadóktól rendelve lehetséges, így ha épp vásárláson törjük a fejünket, akkor az aktuális akciók tekintetében is a kiadók honlapjait célszerű felkeresni. 1. MotiBooks A MotiBooks Kiadó Szabó Péter nevéhez köthető, ám nemcsak a saját könyveit jelenteti meg, hanem számos egyéb magyar és külföldi szerző motivációs és önfejlesztő könyveit gondozza. motibooks.hu 2. Z-Press A Z-Press Kiadó kifejezetten a coaching és a tréning témaköreire szakosodott. Kínálatukból nemcsak akkor praktikus választani, ha coach jellegű tevékenységeket szeretnénk végezni, hanem akkor is, ha pl. önismeret tárgyában szeretnénk fejlődni. Kiadványaik kifejezetten ajánlhatóak pedagógusoknak, tanároknak is, mert sok ötlet meríthető belőlük osztályfőnöki órához, kötetlenebb csoportfoglalkozásokhoz, vagy éppen problémákkal küzdő gyerekek segítéséhez. z-press.hu 3. Bagolyvár A Bagolyvár Kiadó által megjelentetett műveket leginkább az üzleti gondolkodás, a vállalkozói szemlélet tematizálja. Ez olyannyira így van, hogy könyveiket nem is a bagolyvar.hu domain alatt lehet megvásárolni, hanem erre a célra a sokkal hangzatosabb uzletikonyv.hu című weboldalt üzemeltetik. Kínálatukban éppúgy megtalálhatóak a téma régi klasszikusainak számító szerzők (pl. Dale Carnegie, Napoleon Hill) műveinek új kiadásai, mint a XXI. század technológiai lehetőségeit és infrastruktúrális trendjeit kiaknázó aktuális újdonságok. uzletikonyv.hu
Nem minden fehér, vagy fekete

Sokan az üzleti könyvek egyik alapművének tartják Robert T. Kiyosaki Gazdag papa, szegény papa című bestsellerét. A szerző és a mű határozott népszerűsége ellenére azonban kritikusai is akadnak bőven: De akkor mi az igazság?
Vonatkoztassunk el picit a könyvtől. Mert nem a könyv a lényeg, hanem a szemléletmód.
Általában is hajlamosak vagyunk ban, és rosszban, igazban, és hamisban gondolkodni - miközben a világ ennél jóval árnyaltabb. A minket körülvevő dolgok mindegyikének vannak előnyei és hátrányai. Minden tettünknek vannak előnyei és hátrányai. Mindannyiunk gondolatainak vannak jó és rossz oldalai. A lényeg azonban mindig az, hogy a mi aktuális élethelyzetünkben, a mi gondolkodásmódunk mellett találjuk meg mindenben azt, ami hasznosítható, és tegyük félre azt, amivel nem tudunk azonosulni. Mint semelyik könyv, úgy ez sem szentírás. Csak gondolkodnivaló. Gondolkozzunk! Válogassunk! Kísérletezzünk! Ne azt várjuk el, hogy valaki megmondja nekünk a tutit! Ismerjünk meg minél több lehetőséget, és rendezzük be mi magunk az életünket úgy, hogy abban jól érezzük magunkat!
Ez a könyv is pont erről szól. Mint ahogyan az összes többi is.
4. HVG Könyvek A HVG Könyvek a HVG nevű hetilapot is megjelentető, és a hvg.hu hírportált is üzemeltető cég tulajdona. A HVG betűszó a korábbi Heti Világgazdaság kifejezésből származik, azonban ma már önmagában is márkanév. Ám az eredeti elnevezés mindmáig utal a tartalom fő irányvonalára: a HVG Könyvek főként világgazdasággal, politikával, és a mögöttük húzódó történelemmel, életrajzokkal, pszichológiával, szociológiával, üzlettel, marketinggel foglalkoznak. hvgkonyvek.hu 5. Varázsládika A Varázsládika Kiadó az itt felsorolt kiadók közül kétségtelenül a legkisebb. A mindössze néhány könyvből álló kínálata kifejezetten a tinédzsereket célozza Andew Matthews könyveinek magyar nyelven megjelentetett változatával. Témájuk a boldogabb és sikeresebb élethez vezető út megmutatása, melyet a szerző könnyed és humoros nyelvezettel, szerethetően rajzos illusztrációkkal, de mégis megfontolandó tartalommal valósít meg. varazsladika.hu
A piciny kiadó nagy hátránya, hogy jelenleg (2021. elején) nem lehet tőlük megrendelni a könyveket a honlapjukon. Ugyanakkor telefonos érdeklődésünkre elmondták, hogy hol tudunk vásárolni, ha jó áron szeretnénk hozzájutni a művekhez. Itt:
6. Kulcslyuk A Kulcslyuk Kiadó és a Nyitott Akadémia elnevezések erős átfedést mutatnak: a Kulcslyuk Kiadó könyveit a Nyitott Akadémia honlapján találhatjuk meg. A kiadó a szlogenjében deklaráltan is a lélek dolgaival foglalkozik, így nem meglepő módon szerzőik leginkább neves pszichológusok, illetve pszichiáterek, a témák pedig ennek megfelelőek. Gyakorlatilag minden korosztály jellemző lelki problémáiról találhatunk gyakorlatiasan megfogalmazott olvasnivalót a kínálatukban. nyitottakademia.hu/webshop/kulcslyuk-kiado-konyvei 7. Édesvíz Bár az Édesvíz Kiadó tematikájának palettája kicsit szélesebb, mint amivel e jelen oldal keretében foglalkozunk (szerepel náluk pl. ezotéria, életmód), ám mivel a pszichológia témaköre mégiscsak összecseng a fentebb tárgyalt tartalmakkal, az ő kínálatuk között is érdemes lehet válogatni, csemegézni. Többségében női szerzőik okán talán az is megkockáztatható, hogy könyveik közül is több szól inkább hölgyeknek, mint férfiaknak. edesviz.hu/kategoria/pszichologia 8. Harmat A Harmat Kiadói Alapítvány értékrendjének sajátossága a keresztény gondolkodásban, az Istenben való hit köré épített írásokban nyilvánul meg. Mindez összhangban van azzal az értékközvetítéssel, melynek főbb üzenetei az önmagunk elfogadása, és az emberi kapcsolataink tiszteleten alapuló működtetése - és valljuk meg, ebben a témában vallástól függetlenül is mindig van hova fejlődni. harmat.hu
Köszi, de most inkább filmeznék
előző oldal random oldal következő oldal


2024-06-24 03:04:50 Admin Köszönöm, ha Ön lesz az első, aki megírja ide véleményét, észrevételét, kérdését ezzel a lappal kapcsolatban.
Új hozzászólás:
E-mail cím:


Erre a címre küldjük ki a hozzászólás jóvá- hagyásához szükséges linket. Az e-mail címet sehol nem tesszük közzé.

Név:


Ez a név fog megjelenni az Ön hozzászólásai mellett.

Mennyi tizenhárom + kettő?
Számjegyekkel írja be!Ez a robotok beírása elleni védelem miatt szükséges ellenőrzés.


© infojegyzet.hu, 2021. január